Er wordt gewerkt aan een update van deze website in de nieuwe huisstijl.

Uitvaartceremonie

Niet altijd zijn de nabestaanden in staat te spreken bij de uitvaart. Of zij weten niet hoe een plechtigheid ingevuld kan worden als er geen binding is met een kerk of bepaalde religie.

Het is mogelijk het levensverhaal door mij als professioneel spreker te laten doen en indien gewenst daarnaast de afscheidsceremonie te begeleiden.
Ik heb dan eerst met u een gesprek, waarin uw dierbare herinneringen aan - en ervaringen met - de overledene aan de orde komen; ook wat voor hem of haar belangrijk was in het leven.
Ik maak daarna een toespraak en draag deze, na uw goedkeuring, voor bij de uitvaart. Bij deze uitvaartplechtigheid of afscheidsceremonie is er uiteraard tevens ruimte voor een invulling van de nabestaanden. Ik zal hen er graag bij betrekken op een manier die voor hen goed voelt en passend is.

Ik houd in de dagen voorafgaand aan de uitvaart contact met uw uitvaartverzorger. Samen dragen wij dan zorg voor een persoonlijk afscheid van uw dierbare.

 

Een afscheidsceremonie goed doen, waarbij de laatste wensen van de overledene in acht genomen worden, scheelt aanzienlijk in het rouwproces van de nabestaanden. 
Ook dient een dergelijke ceremonie op korte termijn gerealiseerd te kunnen worden, omdat de dood toch altijd onverwachts komt.

 

Het tarief voor een uitvaartceremonie / herdenking / spreken bij afscheid bedraagt € 595,-.
In dit bedrag is het volgende opgenomen:

- het eerste gesprek met de nabestaanden, waarbij o.a. wensen worden besproken t.a.v. afscheid en toespraak
- het schrijven van de toespraak
- het vormgeven van de plechtigheid, i.s.m. de nabestaanden en uitvaartbegeleider
- het bespreken van toespraak en plechtigheid om de puntjes op de ‘i’ te zetten
- het voordragen van de toespraak c.q het voorgaan bij de uitvaart
- een herinneringsboekje met de teksten van het afscheid

Ook reiskosten zijn inbegrepen, d.w.z. binnen een straal van 35 km; van mijn huisadres naar het huisadres van de familie en/of locatie (kerk, begraafplaats of crematorium). Buiten de straal van 35 km betaalt u € 0,35 per gereden km.

Neemt u gerust contact met mij op voor meer informatie.