Huwelijk

Een huwelijk zie ik als de bezegeling van de liefde tussen twee mensen ten overstaan van hun dierbaren. Ik beschouw het dan ook als een groot voorrecht, dat ik deze verbintenis mag voltrekken als benoemd en beëdigd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) in de gemeenten Enschede & Losser.

Het is ook mogelijk om in een andere gemeente als BABS op te treden. U kunt daarvoor contact opnemen met de gemeente waar het huwelijk plaats zal vinden. Bij de ene gemeente is de vergoeding voor de trouwambtenaar opgenomen in de kosten voor het huwelijk, bij de andere gemeente betaalt men daarvoor een extra bedrag. Als jullie mij kiezen als trouwambtenaar in een andere gemeente, dan word ik voor de dag van jullie huwelijk beëdigd in die gemeente.

Ik kom op een samen te bepalen datum vóór het huwelijk naar jullie, het bruidspaar, toe of we spreken af op de locatie waar de trouwerij gehouden wordt. We bespreken uitgebreid wat jullie wensen zijn ten aanzien van het huwelijk, de ceremonie en mij als jullie BABS.

Ook ben ik werkzaam als zelfstandig trouwambtenaar. Er kan dan worden gekozen voor een officiële huwelijksvoltrekking of een ceremonieel huwelijk. Voor dit laatste is het mogelijk een (kosteloos) huwelijk op het stadhuis in de eigen gemeente te laten voltrekken. Daarna kan ik jullie ceremonieel trouwen, waarbij jullie de locatie, de datum en het tijdstip kiezen.

Marleen Bode, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zoals U dat wilt

Naast Nederlands kan de ceremonie in het Engels. Uiteraard is het ook bespreekbaar de ceremonie in het buitenland te doen, mochten jullie daar plannen voor hebben. 

Door het luisteren naar jullie verhaal kan ik van het officiële moment van de voltrekking van het burgerlijk huwelijk een bijzondere en gedenkwaardige gebeurtenis maken. In toga of in krijtstreeppak, in een mooie jurk of verkleed in een bijzonder kostuum; met mijn theaterachtergrond ben ik (bijna) overal voor in!

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak.