Er wordt gewerkt aan een update van deze website in de nieuwe huisstijl.

Trouwceremonie

 

Een huwelijk zie ik als de bezegeling van de liefde tussen twee mensen ten overstaan van hun dierbaren. Ik beschouw het dan ook als een groot voorrecht, dat ik - sinds juli 2011 - deze verbintenis mag voltrekken als benoemd en beëdigd Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) in de gemeenten Enschede & Losser.

Het is ook mogelijk voor mij om in een andere gemeente als BABS op te treden. U kunt daarvoor contact opnemen met de gemeente waar het huwelijk zal plaatsvinden. Als jullie mij kiezen als trouwambtenaar in een andere gemeente, dan word ik voor de dag van jullie huwelijk benoemd in die gemeente.
Let op: bij de ene gemeente is de vergoeding voor de trouwambtenaar opgenomen in de kosten voor het huwelijk, bij de andere gemeente betaalt men daarvoor een extra bedrag plus het bedrag voor mij als zelfstandig trouwambtenaar.

Ik kom op een samen te bepalen datum vóór het huwelijk naar jullie, het bruidspaar, toe of we spreken af op de locatie waar de trouwerij gehouden wordt.
We bespreken dan uitgebreid wat jullie wensen zijn ten aanzien van het huwelijk, de ceremonie en mij als jullie BABS.

 

Ook ben ik werkzaam als zelfstandig trouwambtenaar.

Er kan daarbij worden gekozen voor een officiële huwelijksvoltrekking (zie tekst hierboven) of een ceremonieel huwelijk.
Voor dit laatste is het mogelijk de officiële voltrekking op het stadhuis in de eigen gemeente te laten plaatsvinden. Daarna kan ik jullie ceremonieel trouwen, waarbij jullie de locatie, de datum en het tijdstip kiezen.

Naast Nederlands kan de ceremonie in het Engels. Uiteraard is het ook bespreekbaar de ceremonie in het buitenland te doen, mochten jullie daar plannen voor hebben.
 

Door het luisteren naar jullie verhaal en dit verwerken in een mooie speech kan ik van het officiële moment van de voltrekking van het burgerlijk huwelijk een bijzondere en gedenkwaardige gebeurtenis maken. In toga of in pak, in een mooie jurk of verkleed in een bijzonder kostuum; met mijn theaterachtergrond ben ik (bijna) overal voor in! 
 

Het tarief voor een trouwceremonie / huwelijksvoltrekking / ceremonieel huwelijk bedraagt 
€ 855,-.
In dit bedrag is het volgende opgenomen:

- een kennismakingsgesprek, waarbij o.a. wensen worden besproken t.a.v. de ceremonie en toespraak
- het schrijven van de toespraak
- een laatste overleg; eventueel telefonisch bij lange afstanden
- de voltrekking van het huwelijk c.q. het voorgaan in de ceremonie

 

Ook reiskosten zijn inbegrepen, d.w.z. binnen een straal van 35 km; van mijn huisadres naar het huisadres van het bruidspaar en/of de trouwlocatie. Buiten de straal van 35 km betaalt u € 0,35 per gereden km.

Eventuele bijkomende kosten zijn niet inbegrepen, zoals het huren van een bepaald kostuum bij een thema-huwelijk, een op te stellen akte, met of zonder aktemap, etc. Deze bijkomende kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen van het bruidspaar en het aantal gesprekken.

Voor trouwen na 18.00 uur en voor een ceremonie op zondag geldt een toeslag van 15%.

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Marleen Bode is lid van de landelijke vereniging voor trouwambtenaren; Matrimonium. 

 

 

 

Tevens is zij partner van Trouwen in Nederland. Klik op het logo om naar de website te gaan.