Wie ben ik

Marleen Bode

Ik ben Marleen Bode (1971); uitvaartbegeleider, ceremoniespreker en trouwambtenaar. Als mensen mij omschrijven hoor ik meestal woorden als spontaan, nuchter, warm en eerlijk.

Vanuit mijn theaterachtergrond ben ik ongeveer tien jaar werkzaam geweest als (trainings)actrice. Vóór en na die tien jaar heb ik als managementondersteuner in diverse branches van het bedrijfsleven en bij de overheid gewerkt. Op een gegeven moment raakte ik burnout; ik had gekozen voor de (schijn)zekerheid van een vaste baan, ik kon mijn vaste lasten betalen en daar ging het toch allemaal om? Of niet?

Ik onderzocht waar ik goed in was, maar vooral wat mij gelukkig maakte en ben me daarop gaan richten. Het werd me duidelijk waarom ik qua opleidingen en werk zulke uiteenlopende dingen had ondernomen. Hierdoor spreek ik gemakkelijk voor groepen, kan ik goed plannen en organiseren, ben ik de Nederlandse taal meer dan machtig en heb ik veel gezien en mogen ervaren rond sterven en de dood. Ik heb me ontwikkeld op persoonlijk gebied en leren werken met mijn hooggevoeligheid.

 

Wat voor mij nooit en te nimmer mag ontbreken is passie; liefde voor de dingen die ik doe. Ik ervaar deze passie in de gesprekken met nabestaanden over hun overleden dierbaren, maar zeker ook in het bezegelen van de liefde tussen twee mensen. Hierdoor kan ik met liefde een persoonlijk afscheid creëren, een toespraak maken voor een uitvaart waarin de herinneringen aan een persoon levend worden gehouden of een pakkende, humorvolle speech schrijven voor een huwelijk.

Meer over mijn werkzaamheden kunt u lezen op de volgende pagina: Wat doe ik