Wie ben ik

Ik ben Marleen Bode (1971); uitvaartbegeleider, ceremoniespreker en trouwambtenaar.

Als mensen mij omschrijven hoor ik meestal woorden als spontaan, nuchter, warm en eerlijk.

Ongeveer tien jaar ben ik werkzaam geweest als (trainings)actrice. Vóór en na die tien jaar heb ik als managementondersteuner in diverse branches van het bedrijfsleven en bij de overheid gewerkt.
Op een gegeven moment raakte ik burnout; ik had gekozen voor de (schijn)zekerheid van een vaste baan, ik kon mijn rekeningen betalen en daar ging het toch allemaal om? Of niet?

 

Ik had altijd al een fascinatie voor sterven, de dood en het leven hierna.
Door mijn burnout onderzocht ik waar dit vandaan kwam, ontdekte ik de dingen waar ik goed in ben, maar vooral wat mij echt gelukkig maakt en daarop ben ik me gaan richten. Het werd me tevens duidelijk waarom mijn studies en werkervaring zo uiteenlopend waren geweest. Hierdoor spreek ik gemakkelijk voor groepen, kan ik goed plannen en organiseren, ben ik de Nederlandse taal meer dan machtig en heb ik veel gezien en mogen ervaren rondom het stervensproces. 

Ik heb me verder ontwikkeld op persoonlijk gebied en leren werken met mijn hooggevoeligheid en mediamieke kwaliteiten.

Wat voor mij nooit en te nimmer mag ontbreken in mijn werk is passie; liefde voor de dingen die ik doe.
Ik ervaar deze passie vooral bij mijlpalen in het leven: in de gesprekken met nabestaanden over hun overleden dierbaren en in het bezegelen van de liefde tussen twee mensen. Hierdoor kan ik vanuit mijn hart een persoonlijk afscheid creëren, een toespraak maken voor een uitvaart waarin de herinneringen aan de overledene levend worden gehouden of een pakkende, humorvolle speech schrijven voor een huwelijk.