Vier(en)

Vandaag is het maandag 4 juli. Vier. Afgelopen weekend had ik een boel te vieren…

Allereerst op vrijdagmiddag het 40-jarig huwelijk van een collega. Hij is al vier decennia gelukkig getrouwd! Zaterdagmiddag was de feestelijke diploma-uitreiking bij GaandeweG uitvaart Educatie, waar ik geschikt bevonden ben als Uitvaartbegeleider. Dit heb ik ’s avonds heerlijk gevierd met mijn lieve zus bij de Mexicaan. Het mocht daarbij gevierd worden, dat ik fijne familie heb, die me ondersteunt in de keuzes die ik in mijn leven maak en die blij is voor me als ik weer een belangrijke stap heb genomen in mijn leven. De zondag ben ik goed begonnen met een ‘Viering van het leven’ in De Zwanenhof; met muziek en zang, healing, inspirerende woorden en contacten met overleden dierbaren. Kortom, voeding voor de ziel. Daarna stond er weer een fijn gesprek op het programma met een lief en gezellig bruidspaar, dat a.s. vrijdag gaat trouwen.

De media staan bol van bloedige aanslagen in de wereld, van veranderingen in de natuur die rampzalige gevolgen hebben, van ziektes, van financiële en maatschappelijke problemen en politieke geschillen. Als ik me erdoor laat meeslepen, daalt mijn humeur naar het vriespunt, word ik boos en voel ik me machteloos. Als ik stilsta bij de – soms kleine – dingen in het leven die me gelukkig maken, voel ik me goed en dat heeft zijn uitwerking weer op mijn omgeving!

Er is elke dag wel iets te vieren. Vandaag gaat het weer iets beter met mijn vader… dát ga ik nu vieren. Ik heb nog ijsjes in de vriezer ;-)