Theatervoorstelling Het Laatste Woord

... over sterven, de dood en daarna.

Een solovoorstelling van ongeveer een uur, voor mensen die bang zijn voor de dood, die boos zijn op de dood, die nieuwsgierig zijn naar de dood of gewoon een theatervoorstelling over dit onderwerp willen zien.

Ook voor het onderwijs, medewerkers van zorginstellingen, uitvaartcentra, e.d.

"Ik had een goudvis en die heette Willem. Ik had Willem gekregen van Sinterklaas. Want Sinterklaas wíst dat ik graag een huisdier wou. Maar een hondje of een poesje kon niet, omdat mamma allersies was of zo. Dan zou ze nóg zieker worden. Dus toen kreeg ik een kom met een oranje vis erin met 3 staarten."

(Uit: Het Laatste Woord - over sterven, de dood en daarna)

 

 

'TO DIE WILL BE AN AWFULLY BIG ADVENTURE' (Peter Pan)

 

 

 

 

 

Sinds ik me kan heugen, ben ik gefascineerd door de dood en het stervensproces. Gedurende de jaren heb ik me erin verdiept door veel te lezen over o.a. stervensbegeleiding en rouw, maar ook door het bijwonen van workshops en lezingen die met dit onderwerp te maken hebben.

Ik ben vrijwilliger geworden voor de Stichting Leendert Vriel en heb twee jaar gewerkt in het plaatselijk hospice. Hiervoor heb ik een cursus gedaan bij de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). Om zo dichtbij iemand te mogen zijn in de laatste levensfase stemt mij nederig en dankbaar. Het is niet altijd gemakkelijk, maar meestal heel mooi en bijzonder.

Naast mijn werk als uitvaartbegeleider en ceremoniespreker schrijf ik gedichten over sterven, de dood en het leven hierna; als uitlaatklep, maar ook als ondersteuning en herkenning voor anderen.

Ik ben momenteel bezig met het verder vormgeven van 'Het Laatste Woord - over sterven, de dood en daarna'. Ik deel daarin met u mijn ervaringen met en kijk op de dood, op een heldere, soms confronterende, maar ook humoristische wijze. Mijn wens is om met deze voorstelling licht te werpen op de duistere kant van de dood.

SPEELDATA:

 Vrijdag 27 oktober 2017, 20.30 uur

Locatie: theaterzaal Concordia film | theater | beeldende kunst, Oude Markt te Enschede

Kaarten à € 12,50 zijn online te verkrijgen via www.concordia.nl of via 053-430 09 99 (kassa) of op de dag zelf aan de dagkassa van het theater.

 

 Vrijdag 15 december 2017, 20.00 uur

Locatie: Theater KamaK, Esrein 15 te Hengelo (Ov.)

Kaarten à € 10,00 zijn verkrijgbaar via info@kamak.nl of via 074 256 9779 of op de avond zelf

 

Voor meer informatie over de voorstelling of boekingen van (een deel van ) de voorstelling kunt u contact met mij opnemen.