Theatervoorstelling 'Het Laatste Woord'

Over sterven, de dood en daarna...

Een solovoorstelling van een uur, voor mensen die bang zijn voor de dood, die boos zijn op de dood, die nieuwsgierig zijn naar de dood of gewoon een theatervoorstelling over dit onderwerp willen zien.

Geschikt voor het onderwijs, medewerkers van zorginstellingen, hospices, uitvaartcentra. Het is tevens mogelijk delen van de voorstelling (monologen) te boeken ter ondersteuning van themadagen, lezingen, informatiedagen, e.d.

"Ik had een goudvis en die heette Willem. Ik had Willem gekregen van Sinterklaas. Want Sinterklaas wíst dat ik graag een huisdier wou. Maar een hondje of een poesje kon niet, omdat mamma allersies was of zo. Dan zou ze nóg zieker worden. Dus toen kreeg ik een kom met een oranje vis erin met 3 staarten."

(Uit: Het Laatste Woord - over sterven, de dood en daarna)

 

'TO DIE WILL BE AN AWFULLY BIG ADVENTURE' (Peter Pan)

Sinds ik me kan heugen, ben ik gefascineerd door de dood en het stervensproces. Gedurende de jaren heb ik me erin verdiept door veel te lezen over o.a. stervensbegeleiding en rouw, maar ook door het bijwonen van workshops en lezingen die met dit onderwerp te maken hebben.

Ik ben vrijwilliger geworden voor de Stichting Leendert Vriel en heb twee jaar gewerkt in het plaatselijk hospice. Hiervoor heb ik een cursus gedaan bij de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). Om zo dichtbij iemand te mogen zijn in de laatste levensfase stemt mij nederig en dankbaar. Het is niet altijd gemakkelijk, maar meestal heel mooi en bijzonder.

Naast mijn werk als uitvaartbegeleider en ceremoniespreker schrijf ik gedichten over sterven, de dood en het leven hierna; als uitlaatklep, maar ook als ondersteuning en herkenning voor anderen.

In de theatervoorstelling 'Het Laatste Woord - over sterven, de dood en daarna' deel ik mijn ervaringen met en kijk op de dood, op een heldere, soms confronterende, maar ook humoristische wijze. Mijn wens is om met deze voorstelling licht te werpen op de duistere kant van de dood.

Voor meer informatie over de voorstelling of boekingen van (een deel van ) de voorstelling kunt u contact met mij opnemen.
 

NIEUWE DATUM:

 Donderdag 17 oktober 2019, 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Locatie: Hofje van Buisman, Kerkstraat 22 te Lemelerveld
Entree: € 12,50
Aanmelden: info@zijnbijsterven.nl of telefonisch: 06-54687425 / 06-12785588

 

 

INMIDDELS GESPEELD:

 Dinsdag 30 oktober 2018, 19.30 uur - monoloog uit HLW als inleiding op de lezing van Bas Steman.

Locatie: Bibliotheek Oldenzaal, Ganzenmarkt 11 te Oldenzaal.
 

 Dinsdag 16 oktober 2018, 14.00 uur - besloten voorstelling t.b.v. landelijk platform Jouw Laatste Levensfase.

Locatie: Congrescentrum De Schakel, Nijkerk.
 

 Zaterdag 28 april 2018, tussen 14.00 en 18.00 uur - 2 monologen bij de uitvaart-informatiemiddag van DELA.

Locatie: Sociaal en Cultureel Centrum De Mattelier, Mattelierstraat 19 te Groenlo.
 

 Vrijdag 5 januari 2018, 20.15 uur.

Locatie: Stadstheater De Bond, Molenstraat 25 te Oldenzaal.
 

 Vrijdag 15 december 2017, 20.00 uur.

Locatie: Theater KamaK, Esrein 15 te Hengelo (Ov.)
 

 Vrijdag 27 oktober 2017, 20.30 uur.

Locatie: theaterzaal Concordia film | theater | beeldende kunst, Oude Markt te Enschede.